بازگشت   انجمن های فصل بازی > بازی سازی > آموزش ساخت و توسعه ی بازی

پاسخ

LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 12-09-2011, 01:09 AM   #1 (permalink)

اعضا

قهرمان 1}

Hotsun آواتار ها

تشکرها : 66
PC
7 تکرار پوسته ها (Tiling textures)

سلام,
اینجا میخوام در مورد تکرار کردن پوسته ها یا همون تکسچر ها براتون بگم.
ببینید,کارت گرافیک یه ظرفیتی داره یعنی نمیتونه بیش از یه مقداری تکسچر رو لود کنه برای همین ایجاد تفکر تکرار در تکسچرها میاد وسط.
این تصویر از بازی هیتمن 1 مال سال 2000 هست:

همونطور که میبینید یه تیکه تکسچر روی ستون ها انداختن و چندین بار تکرارش کردن,همین قضیه در مورد پله و دیوارها و غیره هم هست.
البته این تکرار رو توی خود انجین ها انجام میدن,یعنی مثلاً میان یه تکسچر 32*32 پیکسل رو برمیدارن و به تعداد مثلاً 10 بار تکرارش میکنن,خب کارت گرافیک یک تکسچر 32*32 رو لود میکنه ولی داره 32*320 رو رندر میکنه ولی چون منبع همه اون 10 بار یکی هستن پس رندرش به شدت راحت میشه

این مال هیتمن 2 silent assassinهست که سال 2002 اومد:

همونطور که میبینید به مرور زمان که سخت افزارها قوی تر شدن تکسچرها هم بزرگ تر شدن,برای مثال زمین رو نگاه کنید کاشی ها یکی در میون عین هم هستند و چون 2 رنگ کاشی هست یعنی یک تکسچر 2 کاشی در 2 کاشی مثلاً با سایز 64*64 گذاشتن و اون رو تکرارش کردن.

این یکی مال هیتمن Contracts هست که سال 2004 اومده:

اگر به زمین دقت کنید میبینید مثل هیتمن 2 هستش(تکرار یکی در میان) ولی خب ایندفعه کیفیتش رفته بالاتر پس احتمال میدم که تکسچر 128*128 بکار گرفته باشن.
این عکس مال هیتمن Blood money هست که 2006 اومد و رسماً ترکوند (البته زمان خودش)

خب تو این یکی تکسچرها خیلی بزرگ تر شدن طوری که به سختی تکرار رو میشه پیدا کرد,البته اگر یکم دقت کنید پیدا میکنید,به هر حال که طبیعی تر شده,کیفیت هم رفته بالاتر پس به نظر میاد سایزهاشون 256*256 به بالا باشن,البته جزئیات محیط هم به شدت زیاد شده پس در عین حال که تکسچرهای بزرگتری باید لود بشن باید تکسچرهای زیادتری هم لود کنه!!!

اینم تصویری از هیتمن Absolution هست که هنوز نیومده ولی همونطور که میبینید دیگه کلاً تکرار رو به زور میشه تشخیص داد مخصوصاً اینکه از Overlay ها به شدت استفاده شده.

Overlay:تکسچرهایی هستند که بعداً اضافه میشن,مثلاً کاغذ خورده ها رو بعداً روش اضافه کردن و برای سبک شدن بازی و راحت اجرا شدن به صورت تکسچر خالی میذارن نه مدل(کثیفی های روی دیوار هم میتونن بعضی هاشون Overlay باشن).

البته تا الان و احتمالاً تا چند سال آینده تو این زمینه بهترین بازی Rage بوده و خواهد بود و اونم به این دلیله که هیچ تکسچری تو کل بازی حتی 2 بار هم تکرار نشده

البته تو کل این مطلب منظور من تکسچر های محیطی بوده نه تکسچرهای ست شده روی مدل ها مثل میز و صندلی و اشخاص.
یعنی بعداً تو Rage رفتین دیدین دو تا صندلی عین هم هست نیاین گیر بدین

با تشکر از اینکه مطلب رو خوندین.
منتظر نظرات و در صورت وجود سوال منتظر سوالاتون هستم.

در ضمن اگر مایلین بازی ها رو از این لحاظ بررسی کنم(تو تاپیک های بعدی منظورمه)بگین تا اینکار رو در اولین فرصت انجام بدم.(مثلاً در مورد مدل ها,کیفیتاشون,افکت های تصویری,افکت های سطحی و غیره.)

ویرایش توسط Hotsun : 12-09-2011 در ساعت 06:26 PM
Hotsun آنلاین نیست.

9 کاربر برای این پست سودمند از Hotsun عزیز تشکر کرده اند:

تبلیغات
قدیمی 12-09-2011, 01:59 AM   #2 (permalink)

Tonight's The Night

قهرمان 1}

XerxeS آواتار ها

تشکرها : 811
مطالب وبلاگ:  5
XBOX360 PC

ممنون پیام جون کارت درسته

--- --- ----- ---

XerxeS آنلاین نیست.

یک کاربر برای این پست سودمند از XerxeS عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 03:00 AM   #3 (permalink)

عضو حرفه ای

تشکرها : 543

ممنون دوست عزیز خیلی جالب بود ما مایل هستیم ادامه بدی
AяasЙ آنلاین نیست.

2 کاربر برای این پست سودمند از AяasЙ عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 10:03 AM   #4 (permalink)

管理員

MaFi آواتار ها

تشکرها : 3,211
مطالب وبلاگ:  2
PC

جالب بود ، خیلیم جالب بود . فقط چند تا نکته از سواد بنده ی حقیر ، توی اصطلاح فنی توی بازی سازی به Overlay هایی که شما عرض کردی ( که خب مرسوم هم هست ، اما کمتر ) عموما Decal میگن .

بعد اینکه تکسچر های HD به سایز 256 میگن فکر میکنم دیگه ، درسته ؟

بعد اینکه توی Rage ، فکر میکنم توی سیستم Terrain جوری طراحی کرده که تکسچر ها روی هم قرار بگیرند ، و تکرار رو از بین میبره .. اینطور فکر میکنم ، یعنی یه تکسچر رو ، نصفه لود کنه یا 1/4 ــمشو لود کنه ، اما جوری اینطوری با Decal ها مخلوط شده که قابل فهم نباشه . من درکم اینه البته !

خوشحال میشیم ادامه بدی پیام جان

یک کاربر برای این پست سودمند از MaFi عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 01:03 PM   #5 (permalink)

اعضا

قهرمان 1}

Hotsun آواتار ها

PC

نقل قول:
ممنون پیام جون کارت درسته
نقل قول:
ممنون دوست عزیز خیلی جالب بود ما مایل هستیم ادامه بدی
نقل قول:
جالب بود ، خیلیم جالب بود . فقط چند تا نکته از سواد بنده ی حقیر ، توی اصطلاح فنی توی بازی سازی به Overlay هایی که شما عرض کردی ( که خب مرسوم هم هست ، اما کمتر ) عموما Decal میگن .
خواهش میکنم قابلی نداشت,حتماً ادامه میدم
حقیر کدومه خودت یه پا استادی
در مورد Overlay و Decal باید بگم که Overlay از اسمش پیداست و یک لایه رویین محسوب میشه ولی Decal میتونه متحرک هم باشه برای مثال در خیلی از بازی ها از آتیش های 2 بعدی استفاده میکنن که بهشون میگن Decal.
ولی در کل فرق زیادی ندارن با هم.

نقل قول:
بعد اینکه تکسچر های HD به سایز 256 میگن فکر میکنم دیگه ، درسته ؟
در واقع HD خیلی بزرگتر هستش,البته تکسچرها رو توی بازی ها مدیریت میکنن برای مثال جاهایی که دور از دید هستن و پلیر ممکنه اصلاً نتونه برسه بهش(مثل ساختمون هایی که خیلی دور هستن نمونش هم توی عکس زیر هست)lمیان تکسچرهای خیلی کوچک تری استفاده میکنن.

ولی در کل HD Texture ها به سایز های بزرگی مثل 2048 یا ممکنه به 1024 هم بگن و دلیلش هم اینه که وقتی شما رزولوشن مانیتورتون رو روی HD یا بالاتر میذارین (1280 در 800)به نظرتون نیاد تکسچر شطرنجی شده.

نقل قول:
بعد اینکه توی Rage ، فکر میکنم توی سیستم Terrain جوری طراحی کرده که تکسچر ها روی هم قرار بگیرند ، و تکرار رو از بین میبره .. اینطور فکر میکنم ، یعنی یه تکسچر رو ، نصفه لود کنه یا 1/4 ــمشو لود کنه ، اما جوری اینطوری با Decal ها مخلوط شده که قابل فهم نباشه . من درکم اینه البته !
توی Rage از تکنولوژی Mega Texture برای Terrain ها و از Virtual Texture برای مدل های بزرگ استفاده شده به این معنی که برای Terrainها یه چیزی مثل Photoshop توی انجینشون داشتن که بعد از ست کردن تکسچرها توی خود انجین اونا رو تغییر دادن و از طرفی هم برای مدل ها تا سایز 12800*12800 میتونستن استفاده کنن,حالا تکنولوژی ها کار اصلیشون اینه که تکسچرها رو تیکه تیکه فرض میکنن و فقط اون تیکه هایی که توی تصویر هست لود و رندر میشه,یعنی اگر مثلاً یه تکسچر 12800*12800 فقط یه تیکه اش توی تصویر هست همون یه تیکه 256*256 فقط لود و رندر میشه(من توی یه مطلب خونده بودم به واحدهای 256*256 تبدیل کردن.)

نقل قول:
خوشحال میشیم ادامه بدی پیام جان
اوکی در مورد Mipmap ها توضیح میدم سری بعد.

ویرایش توسط Hotsun : 12-09-2011 در ساعت 01:06 PM
Hotsun آنلاین نیست.

5 کاربر برای این پست سودمند از Hotsun عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 01:08 PM   #6 (permalink)

Ω

SHePArd آواتار ها

تشکرها : 1,641
مطالب وبلاگ:  8
PS3 PS2 PC

ممنون پیام جان ، عالی بود . ولی یک چیزی که منو آزار این شماره ها هست . هیتمن 3 در حقیقت به وجود نیومده هنوز . چه برسه 5 !
Hitman : Codename 47
Hitman 2 : Silent Assassin
Hitman : Contracts
Hitman : Blood Money
Hitman : Absolution
اگر میشه این رو یه دستی بکش . ممنون
نقل قول:
، GTA که نیست که ، Hitman رو خود خارجی ها هم شماره گرازی میکنند . بیشتر سایت ها Absolution رو زدن Hitman 5 ، مگر سایت هایی مثل مثلا Gamespot که خیلی های‌کلاس رفتار میکنه ..
هر کی خارجیه یعنی از یه ایرانی بیشتر میدونه الان ؟

ویرایش توسط SHePArd : 12-09-2011 در ساعت 01:36 PM
SHePArd آنلاین نیست.

2 کاربر برای این پست سودمند از SHePArd عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 01:32 PM   #7 (permalink)

管理員

MaFi آواتار ها

تشکرها : 3,211
PC

نقل قول:
در واقع HD خیلی بزرگتر هستش,البته تکسچرها رو توی بازی ها مدیریت میکنن برای مثال جاهایی که دور از دید هستن و پلیر ممکنه اصلاً نتونه برسه بهش(مثل ساختمون هایی که خیلی دور هستن نمونش هم توی عکس زیر هست)lمیان تکسچرهای خیلی کوچک تری استفاده میکنن.
صد در صد ، البته برای چیز های خیلی دور تر از Skydom یا dom های دیگه استفاده میکنند مثل ابر یا مثلا فضای دورتر شهر وقتی که از پنجره نگاه میکنیم ..

نقل قول:
ولی در کل HD Texture ها به سایز های بزرگی مثل 2048 یا ممکنه به 1024 هم بگن و دلیلش هم اینه که وقتی شما رزولوشن مانیتورتون رو روی HD یا بالاتر میذارین (1280 در 800)به نظرتون نیاد تکسچر شطرنجی شده.
درسته ، سایزشو اطلاع نداشتم . ممنون .

نقل قول:
توی Rage از تکنولوژی Mega Texture برای Terrain ها و از Virtual Texture برای مدل های بزرگ استفاده شده به این معنی که برای Terrainها یه چیزی مثل Photoshop توی انجینشون داشتن که بعد از ست کردن تکسچرها توی خود انجین اونا رو تغییر دادن و از طرفی هم برای مدل ها تا سایز 12800*12800 میتونستن استفاده کنن,حالا تکنولوژی ها کار اصلیشون اینه که تکسچرها رو تیکه تیکه فرض میکنن و فقط اون تیکه هایی که توی تصویر هست لود و رندر میشه,یعنی اگر مثلاً یه تکسچر 12800*12800 فقط یه تیکه اش توی تصویر هست همون یه تیکه 256*256 فقط لود و رندر میشه(من توی یه مطلب خونده بودم به واحدهای 256*256 تبدیل کردن.)
جالبه ، اطلاعتم کم بود در این مورد . بیشتر تحقیق میکنم . یادمه اون موقع که کارمک میخواست اینو رونامیی کنه ، هیچکس توی کنفرانس نمی فهمید چی میگفت ، توی مجله ها هم زده بودن ما که نفهمیدیم این چی میگه .

نقل قول:
ممنون پیام جان ، عالی بود . ولی یک چیزی که منو آزار این شماره ها هست . هیتمن 3 در حقیقت به وجود نیومده هنوز . چه برسه 5 !
، GTA که نیست که ، Hitman رو خود خارجی ها هم شماره گرازی میکنند . بیشتر سایت ها Absolution رو زدن Hitman 5 ، مگر سایت هایی مثل مثلا Gamespot که خیلی های‌کلاس رفتار میکنه ..

2 کاربر برای این پست سودمند از MaFi عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 02:10 PM   #8 (permalink)

مدیریت سایت

.:Pouria:. آواتار ها

تشکرها : 2,650
PS3 iPhone

ممنون دوست عزیز جالب بود و خسته نباشی

معین عزیز ، همیشه به یادت هستیم ....
روحت شاد
.:Pouria:. آنلاین نیست.

2 کاربر برای این پست سودمند از .:Pouria:. عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 02:19 PM   #9 (permalink)

کاربر سایت

Detective.Sherlock Holmes آواتار ها

تشکرها : 129
XBOX360 PS2 PC

سلام بر پیام مدیر فنی رسانا شکوه کویر ! خوبی ؟

مقاله رو تا خط آخر خوندم،به نکته ی خیلی جالبی اشاره کرده و توضیحات کامل هر بخش رو هم داده بودی.

منتظر کارای بعدیت هستم !

بازگشت کاراگاه.شرلوک هولمز

My Profile<Music WoW

Detective.Sherlock Holmes آنلاین نیست.

یک کاربر برای این پست سودمند از Detective.Sherlock Holmes عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 12-09-2011, 05:28 PM   #10 (permalink)

اعضا

قهرمان 1}

Hotsun آواتار ها

PC

نقل قول:
خواهش میکنم,اتفاقاً خودم هم همیشه عادت دارم با اسم میگم ولی دقت کنی میبینی ساعت ارسال مطلب 01:09 AM هست یعنی 1 و نه دقیقه نیمه شب اون موقع دیگه واقعاً حال نمونده بود برام,ولی باشه درستشون کردم
نقل قول:
ممنون دوست عزیز جالب بود و خسته نباشی
نقل قول:
سلام بر پیام مدیر فنی رسانا شکوه کویر ! خوبی ؟

مقاله رو تا خط آخر خوندم،به نکته ی خیلی جالبی اشاره کرده و توضیحات کامل هر بخش رو هم داده بودی.

منتظر کارای بعدیت هستم !
خواهش میکنم قابلی نداشت.
خیلی ممنون خوبم!!!
البته کوتاه تر از این حرفا بود که بشه گفت مقاله

در مورد آسمون ها و غیره هم باید بگم الان دیگه از Skybox استفاده میشه,به این صورت که یه مکعب مربع 6 میذارن و روی هر وجه یک تصویر با کیفیت میندازن و نتیجه میشه همون چیزی که خیلی ها بهش میگن بک گراند.
در مورد جان کارمک هم باید بگم کلاً تو زمینه گیم از تمام دنیا یه چند سالی جلو هست برای همین عادیه خیلی از حرفاش رو خیلی ها متوجه نمیشن,البته چرت هم بعضی مواقع میگه,مثلاً 5-6 سال پیش گفته بود گرافیک بازی ها تا 2-3 سال آینده به حدی میرسه که با دنیای واقعی نمیشه فرقش رو فهمید
به هر حال هر چی باشه اولین بازی 3دی دنیا رو اون ساخته که اسمش Hover tank 3D هست و توش هیچ تکسچری وجود نداشته چون کارت گرافیک های اون زمان واحد Texture unit نداشتن کل بازی با رنگ پر شده,برای مثال تانک کاملاً قهوه ایه و زمین چمنی کاملاً سبزه
×××

ویرایش توسط Hotsun : 12-09-2011 در ساعت 05:33 PM
Hotsun آنلاین نیست.

یک کاربر برای این پست سودمند از Hotsun عزیز تشکر کرده اند:
پاسخ

برچسب ها
texture, textures, tiling, ها, پوسته, تکرار

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش