|
|
#1 (permalink) |
|
رمضان کریم
|
سمت خدا
دوستان عزیز سلام. این تاپیک صرفا جهت مشتاقان به مسائل و پرسش و پاسخ های روزمره دینی و مسائلی که همسن های ما درگیرش هستن زده شده. بنده سعی میکنم در حد توان سوالاتی که به نوعی به قشر ما مربوط میشه رو از سایتهای دینی خصوصا سایت سمت خدا گلچین کرده و اینجا بزارم. دوستان فصل بازی لطف کنند تا جای ممکن پست ندن. وفقط در صورت مایل بودن سوالات و جوابها رو مطالعه فرمایند. چون در صورت پست دادن. ممکنه این تاپیک به محل بحث و جدل تبدیل بشه . که این از قوانین سایت گیم به دوره با تشکر ____________________________ سوال 1 . برنامه روز دوشنبه 90/3/16 برنامه سمت خدا سوال – من خودم دوست دارم که نماز بخوانم ولی بخاطر مسخره کردن فامیل نماز نمی خوانم . اطرافیان من اصلا مذهبی نیستند و تیپ و قیافه ی من هم به نمازخوان ها نمی خورد ولی بشدت دوست دارم که نماز بخوانم . کمی خجالتی هستم . در اقوام ما دوست بودن با دختری کلاس دارد ولی نماز خواندن کلاس ندارد. من دلم می خواهد که با کلاس هم باشم. راهنمایی بفرمایید. پاسخ – اگر ما فامیلی داریم که همه بی سواد هستند ، وقتی شما درس می خوانید همه مسخره می کنند که ببین این چقدر ژست گرفته است و کلاس می گذارد . حالا اگر مردم این حرفها را بزنند شما باید از این کار مثبت و ارزشمند دست بکشید ؟ معلوم نیست که آنها تا چه موقع در کنار من باشند . ضرب المثل داریم که تا پول داری رفیقتم قربون بند کیفتم . انسانهایی که مشکل مالی پیدا می کنند یا با تقصیر یا بی تقصیر ، همه دورشان را خالی می کنند. آن روزکه من گرفتار بشوم اینها چقدر می خواهند به درد من بخورند ؟ شما می توانید آرام آرام شروع کنید و دو تا تمسخر را تحمل کنید . بگوید که قرار نیست که انسان همیشه با کلاس باشد. فردی خدمت ائمه می آمد و می گفت که فلانی گناه می کند عرق می خورد و دختربازی هم می کند ، حضرت می فرمود که مواظب باشد که نمازش را رها نکند زیرا نماز کم کم باعث می شود که از آن مسیر بد برمی گردد . مثل بدن که ما گاهی غذاهای مسموم وارد بدن می کنیم .اگر اصل بدن سالم باشد خود بدن مقابله می کند و آن سم را بیرون می کند و آنرا دفع می کند ولی اگر بدن ناسالم باشد انسان را از پا می اندازد . به همه و جوانان توصیه می کنیم که نگران این حرفها و حدیث ها نباشند . مثل کسی که به یک ارزشی رسیده و دارد این ارزش را انجام می دهد . مولانا می گوید : پیرو پیغمبرانی ره سپر طعنه ی خَلقان همه بادی شِمُر . کسانی که کارهای خوب را مسخره می کنند دو دلیل دارند . یکی اینکه اصلا اعتقاد به آن کار ندارند که این خیلی مهم نیست. دلیل دوم این است که چون خودشان دارند راه کج می روند دوست دارند که همه ی انسانها با آنها کج بروند ولی اعتقاد دارند . کسی که ماشینش تصادف کرده و آسیب دیده، وقتی یک ماشینی می بیند که تصادف کرده خوشحال می شود . من که در دانشگاه مشروط شده ام ، بدم نمی آید که چند نفر هم مثل من مشروط بشوند . این یک وسوسه ی شیطانی است . وقتی خدا ابلیس را از بهشت راند و گفت که به جهنم برو .ابلیس گفت : حالا که من به جهنم می روم عده ای را هم با خودم به جهنم می روم . وقتی من می بینم که یک عده هم درد من هستند یک تخفیفی به آلام من داده می شود . شما گوش به این حرفها نده و کار خودت را بکن . ______________________________ سوال – یکی از دوستان من نماز می خواند و با پسرها هم ارتباط دارد . می گوید که این دو موضوع هیچ ربطی به هم ندارد . دوست دیگر من هم می گوید که از وقتی که با پسرها ارتباط دارم نماز نمی خوانم . راهنمایی بفرمایید . پاسخ – اینکه این خانم نماز می خواند و با پسرها هم ارتباط دارد ، امیدواریم که آن نماز این قدر جاذبه داشته باشد که بتواند آن کار گناه راترک کند . این دو با هم ارتباط دارند . مثل اینکه شما بگویید : پدر من به حرف شما گوش می دهم و می ورم نان بخرم ولی یک لگد هم به در می زنم . بعضی از ما هم این جوری هستیم یعنی کار خوب را می کنیم و کار بد را هم انجام می دهیم و کار را خراب می کنیم . مثلا شما یک لباس بخری و مقداری هم اسید روی آن بریزی و بگوییم که این اشکالی ندارد .اسید جای خودش و لباس هم جای خودش است . مثلا بگویم که من این غذای سالم را می خورم و غذای ناسالم را هم می خورم و هر کدام جای خودش می رود . اگر شما غذای غیر بهداشتی بخوری به همه ی غذاهای سالمی که خوردی لطمه می زند . این هم یک وسوسه ی شیطانی است. شیطان خیلی باهوش است و ما را اذیت می کند . اولین کاری که شیطان می کند این است که نماز را از انسان می گیرد . انسان وقتی به سمت زشتی و گناه می رود اولین علامتش این است که انسان در نمازش کاهل می شود . این دلیل بر حقانیت است که این مسیر درست است . وقتی کار خلافی کردی خدا نماز را از تو می گیرد . یعنی خدا تو را به خانه اش راه نمی دهد . انسان وقتی با بزرگی صحبت می کند حال می کند . خدا حال عبادت را از ما می گیرد . خدا می فرماید که یک خانه هایی است که من اجازه داده ام نام من را در آنجا ببرند . یعنی خدا به بعضی از انسانها اجازه می دهد که نام او را ببرند . من که خودم را آلوده کرده ام ، خدا به من اجازه نمی دهد که نام او را ببرم . باید بروم و خودم را تمیز کنم. اگر بچه ی شما لباسش گِلی باشد پدر می گوید که لباسش را عوض کن و بعد او را بغل می کند. اگر من می بینم عشق به نماز در وجودم هست یعنی اینکه هنوز دل من نمرده است و من زنده هستم و این را قدر بدانند. اگر کسی بگوید که اصلا از نمازخوان ها خوشم نمی آید دیگر باید به قول حافظ بر او نماز کرد . در این حلقه نیست زنده به عشق بر او نَمُرده به فتوای من نماز کنید ، از سر مستی دگر با شاهد اهل شباب رجعتی می خواستم ولی طلاق افتاده بود . خیلی از خانم ها طلاق می گیرند ولی هنوز شوهرشان را دوست دارند و میل به برگشت دارند و دنبال بهانه می گردند که این ارتباط وصل بشود . خدا می گوید که من تو را طلاق دادم ، اگر میل داری زمینه اش را هم فراهم کن . من باید یک مقدار هم تلاش کنم . تو می خواهی لباسی از تقوا تن خودت بکنی ، پس می ارزد که مقداری تلاش بکنی . اگر کسی بخواهد یک لباس بخرد چندین مغازه می رود . باید دلت را پاک کنی و کمی روی خودت کار کنی . قبل از نماز دلت را شستشو بده و آنگاه به سراغ نماز بروید . ما یک میهمانی که می خواهیم برویم ساعتی جلوی آینه می ایستیم وخودمان را زیبا می کنیم . امیرالمومنین در دعای کمیل می فرماید که من جنایتکار هستم پس بینید که ما دیگر چه هستیم و حساب ما پاک است. روایت داریم که با دهان مسواک زده نمازخواندن، ثوابش هفتاد برابر می شود . پس برای نماز خواندن باید به خودمان برسیم مثل اینکه می خواهیم به میهمانی برویم . حضرت امام خمینی وقتی می خواست نماز بخواند موها و محاسنش را شانه می زد و در آینه خودش را نگاه می کرد . به خودش عطر می زد ، او این را چشیده است که با این حالت به سر نماز می رود . او می فهمد نماز یعنی چه . ما این رانچشیده ایم زیرا زحمت نکشیده ایم . خدامثل باران است ولی وقتی من کاسه ام را برعکس بگیرم باران در آن جمع نمی شود . گاهی نماز با حال می خوانم ولی چون مراقبت نمی کنم آنرا دوباره از دست می دهم . با یک تهمت ، غیبت ، دروغ و... . در اینجا محاسبات حساس است و میکرونی می شود . یک وقت شما می خواهید طلا بخرید و یک وقت می خواهید گردو بخرید. برای گردو چقدر وقت می گذاری ، برای طلا چقدر وقت می گذاری .نماز بالاتر از طلاست . اگر واقعا می خواهی مزه ی نماز را بچشی ، باید ذائقه ات را تمیز نگه داری . وقتی شما مسمومیت غذایی پیدا می کنی اگر بهترین غذا را هم به شما بدهند آنرا بیرون می دهی تا اینکه معده ی شما را شستشو بدهند . آن وقت اگر نان جو هم بخوری از آن لذت می بری . اگر نماز را با سرعت هم خواند ، امام نمازش طولانی نبود حتی در نمازهای مغرب که پخش می کنند امام یک سلام را می داد ولی نمازش کیفیت داشت . ما گاهی دنبال کمیت های بیخود هستیم . مهم این است که دل تو بتپد . بقول سعدی : خوردن برای زیستن و ذکر کردن است تو معتقد که زیستن از بحر خوردن است . من غذا می خورم که سالم بمانم و یک نماز با حال بخوانم ولی تو زنده هستی که بخوری و خوردن باحال داشته باشی . ما برای خوردن یک غذای باحال تمام رستوران ها را می گردیم . آیا برای یک نماز باحال هم ا ین کار را می کنیم ؟ ببینیم کدام مسجد امام جماعتش نازنین تر است . کدام مسجد بیشتر صفا می دهد و مردم با صفاتری دارد . در اینجا حال نداریم و می گوییم همین جا خوب است . ما از بابل به بابلسر می روییم که آنجا رستوران خوبی است ولی در مورد نماز می گوییم که همین جا خوب است نماز را می خوانیم . عدم توجه حال نماز را از انسان می گیرد . حالا بگویم که چرا این حرفهای ما اثر ندارد زیرا خودمان هم اهل عمل کردن به حرفهای مان نیستیم . ما مثل نوار هستیم . اگر امامی که حال نماز را چشیده بود دو ساعت در مورد نماز صحبت می کرد ، حتما روی ما اثر می کرد . قدیم ها مسافت های دوری می رفتند تا یک انسان صاحب نفسی پیدا کنند تا از نفس او گل وجود آنها هم شکوفا بشود. مااین حال را نداریم .خوش به حال آنهایی که این حال را دارند . _________________________ سوال – چرا با اینکه نماز می خوانیم ، اثر سازنده ی نماز را نمی بینیم ؟ پاسخ – یک وقت می گوییم که نماز منع می کند ولی یک وقت می گوییم که نماز نهی می کند . یک آقایی در خیابان به خانم بدحجابی نگاه می کند و شما می گویید که آقا به زن مردم نگاه نکن و به خانم می گویید که بدحجاب بیرون نیا . حالا تنها به صرف گفتن من او از این کار بازداشته نمی شود. امام هادی (ع) فرمود : اگر کسی خطیب درونی و واعظ درونی نداشته باشد ، هرچه شما بگویید اثری ندارد . بدن خودش یک طبیب درونی است قبل از اینکه پیش پزشک برود . پس انسان باید با خودش خلوتی داشته باشد . خدا می فرماید : شما از چارپایان درس یگیرید . آنها وقتی غذا را می بلعند ، چند ساعت بعد غذا را در طی روز دوباره نشخوار می کنند و اگر چیز ناجوری در آن باشد آنرا بر می گردانند . اعمال ما مثل غذا است . اگر شب که می خواهیم بخوابیم یک بازنگری روی اعمال روزانه مان داشته باشیم و اگر اشتباهی کرده ام آنرا درست کنم . مثلا اگر دل شما را شکسته ام با یک تلفن مغذرت خواهی کنم . ولی غرور ما اجازه ی این کار را به ما شما نمی دهد . پس تا شما این آلودگی را بیرون نریخته ای ، حال را بدست نمی آوری . پس ما خودمان خوبی ها و بدی ها را غربال کنیم .
| 2 کاربر برای این پست سودمند از Samuel_Gordon عزیز تشکر کرده اند: |
| تبلیغات | |
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tonight's The Night
XboxLive Leaderboard: 5th
|
بهمن جان اینجا که سایت دینی نیست هر کسی هم اگر مشکلی داشته باشه می تونه تو سایتهای دینی مطرج کنه . من موندم آخه تو چرا اینقدر دین و ایمون گیمرها برات مهم شده
![]() |
| برچسب ها |
| خدا, سمت |
| ابزارهای موضوع | |
| نحوه نمایش | |
|
|